Grafiek- en aquarellensalon in de St.-Aldegondiskerk

Tot 22 mei kan je in de ontwijde St.-Aldegondiskerk in As naar een grafiek- en aquarellententoonstelling. De heemkundige St.-Aldegondiskring werkt hiervoor samen met de vzw Koninklijke Limburgse Federatie voor Beeldende kunsten. "Er hangen hier 23 werken van amateurkunstenaars uit heel Limburg: 14 aquarellen en 9 grafiekschilderijen", zegt Jan van de Kerkhof, voorzitter van de federatie.

Creemers Barbara

"Bij de opening beloonden we vier kunstenaars ook met een prijs. Wim Hemerijckx uit Lummen wint de grafiekprijs met zijn schilderij Attesa, Paula Thuwis uit Zonhoven krijgt voor haar ?Schaduw' de eervolle vermelding. Bij de aquarellen valt Frieda Rouffa uit Tongeren in de prijzen met haar ?Irishmore 1'. Daniëlle Vandermeulen uit Kortessem krijgt voor ?Duin' de eervolle vermelding. De laureaten krijgen een geldprijs van 200 euro. Deze vier kunstenaars mogen automatisch deelnemen aan de Eurotentoonstelling, die we jaarlijks organiseren. Afwisselend vindt die plaats in Belgisch en Nederlands Limburg."

Het grafiek- en aquarellensalon in de St.-Aldegondiskerk in As is tot en met 22 mei elke vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur en elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur te bezoeken. De inkom bedraagt 1,50 euro. Groepen kunnen op afspraak terecht via 089 65 78 30.

Barbara Creemer


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio