Malisse ontmoet Federer in derde ronde Madrid

Xavier Malisse (ATP-49) heeft zich woensdag vlot geplaatst voor de derde ronde van het Masters Series-tornooi in Madrid. Onze landgenoot had in de tweede ronde geen moeite met de Taiwanees Lu Yen-Hsun (ATP-55). Nu wacht nummer drie van de wereld Roger Federer.

ikerremans

Na 57 minuten zette Malisse de Taiwanees aan de kant met tweemaal 6-2. Het was de tweede ontmoeting tussen de twee spelers. Ook in 2005 won Malisse op het hardcourt van San José in twee korte sets.

Lu Yen-Hsun had in de eerste ronde nochtans verrassend gewonnen van de hoger geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-17) met 7-6 (9/7) en 7-5.

Federer

In de strijd om een plaats bij de beste acht neemt Malisse het op tegen de Zwitser Roger Federer (ATP-3). Die versloeg de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-39) woensdagavond. Na 2 uur en 56 minuten werd het 7-6 (15/13), 6-7 (1/7) en 7-6 (9/7).

Malisse speelde negen keer eerder tegen Federer. In 1999 won hij in de Fed Cup zijn eerste ontmoeting met de Zwitser, maar daarna moest hij acht keer het onderspit delven. Dit jaar stonden de twee al in Melbourne in de zestiende finales van het Australian Open tegenover elkaar. Federer won er met 6-3, 6-3 en 6-1.

Foto: Photonews

Meer over Madrid