Olympisch kampioene polstokspringen wil rentree maken in Heusden

De Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder mag zich opmaken voor een van de opmerkelijkste rentrees van het jaar. De Russische Jelena Isinbajeva polsstokspringster is momenteel volop aan het trainen voor haar comeback na meerdere blessures. De tweevoudig olympische kampioene hoopt haar herstel af te ronden tegen de Nacht van de Atletiek in juli.

fvranckx

"Haar herstel verloopt naar wens. We volgen het geplande programma", zegt haar trainer Jevgeni Trofimov aan Sporza.

Time-out

Isinbajeva wordt beschouwd als de beste polsstokspringster aller tijden. Zowel in Athene (2004) als in Peking (2008) won ze olympisch goud. De Russische verzamelde tot nu toe vijf wereldtitels en werd tweemaal Europees kampioene. Ze verbrak ook meermaals het wereldrecord, dat momenteel met 5,06 meter op haar naam staat.

Tijdens het WK outdoor in Berlijn in 2009 werd ze tot ieders verbazing geklopt en nadat ze ook op het WK indoor in Doha in 2010 geen medaille behaalde, besloot ze om haar lichaam wat rust te gunnen.

In februari 2011 nam ze in haar thuisland voor het eerst terug deel aan een indoorwedstrijd. Maar de eerste outdoorwedstrijd moet dus de Nacht van de Atletiek, na de Memorial de tweede grootste atletiekwedstrijd in ons land, worden op 16 juni.

Organisator Christophe Impens kijk al uit naar de komst van de kampioene. "We moeten de voorwaarden voor haar deelname nog uitwerken, maar ze is natuurlijk welkom.", reageert hij.

Foto's Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio