"13 gebroken ribben niet veroorzaakt door vuistslag en paar trappen"

De verwondingen van slachtoffer René Jermis (83), de bloedvlekken, het dna van de beschuldigde op messen en een kapotte jeneverfles. Dat stemt allemaal niet overeen met de verklaringen van Ludo Voortmans (60). Tot die conclusie kwam wetsdokter Werner Jacobs vandaag op het assisenproces van de Truienaar in Tongeren.

fvranckx

Zo waren er onder meer geen bloedsporen gevonden op de plek waar Voortmans zelf aangaf dat Jermis hem met een mes was aangevallen. Ook opvallend was het aantal verwondingen van de bejaarde Herkenaar: 13 gebroken ribben, zware kwetsuren aan de linker-, rechter-, achter- én voorkant van het hoofd en een grotendeels afgescheurd oor.

“Dat wordt niet veroorzaakt door een vuistslag en drie of vier trappen”, getuigde de wetsdokter.

Ongeloof

In de loop van de middag kwamen dan kennissen, vrienden en familieleden van Voortmans aan het woord over de man die terechtstaat voor roofmoord. En als ze één ding gemeen hadden, was het ongeloof over de feiten. De meesten konden het zelfs niet rijmen dat Voortmans in 2006 al eens bij Jermis was ingebroken om geld te stelen.

“Hij was een goede man, een harde werker, iemand die altijd voor anderen klaarstond. Maar Ludo werd een ander mens als hij op de bingo ging spelen. Hij kon op café ons straal voorbijlopen. Hij vroeg ons soms geld en hij bleef dan aandringen. Wij hebben hem nooit geld gegeven, waarna hij kwaad wegliep. De dag nadien schaamde hij zich over zijn gedrag”, vertelde zijn ex-schoonzus Maria Vrijdaghs uit Alken.

Morgen volgen de pleidooien.

CV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio