Griet met mosselen en pompoen

Ingrediënten :

300 g pompoen, 1 ui, 1 aardappel, 1 laurierblad, peper en zout, een beetje boter, 500 g schotse mosselen, 1 dl olijfolie, 1 lookteentje, 1 klein chilipepertje, 1 laurierblad, 1 takje platte peterselie, guérandezout en peper.

mgeysmans

Bereiding :

1 Schil de pompoen en de aardappel en snijd ze in grote stukken. Laat ze ongeveer 15 min. koken in een weinig water. Eens gaar, laat alles uitlekken en mix met een beetje boter. Houd apart.

2 Doe in een grote kookpot 1 dl olijfolie en laat zachtjes fruiten met het geplet lookteentje (geplet met het lemmet van een mes), de platte peterselie, het laurierblad en het pepertje. Kruid met peper en zout. Voeg de mosselen erbij en laat 10 min. koken, roer regelmatig alles goed om.

3 Haal de mosselen uit hun schelp en houd apart. Filter het kookvocht en laat inkoken tot de gewenste dikte.

4 Smeer een beetje pompoenpuree op bakpapier. Laat gedurende ongeveer 20 min. drogen in een oven van 100°C.

5 Stoom de grietmoten enkele minuten of pocheer ze in een court-bouillon.

6 Schik de pompoenpuree en de mosselen op voorverwarmde borden met daarbovenop de grietmoot. Werk af met een streepje saus en versier met wat pompoenchips.

Beeld: Photonews

www.ambiance.be

Niet te missen