Gegratineerde mosselen met parmezaan

Ingrediënten :

1 kg schotse mosselen, 1 dl olijfolie, 2 lookteentjes, , 1 chilipepertje, 1 laurierblad, 1 takje platte peterselie, guérandezout en peper, 100 g paneermeel, 100 g gemalen parmezaan, 2 takjes gehakte platte peterselie, 2 takjes gehakte basilicum, 1 ei 1 dl olijfolie, 1 geperst lookteentje, peper en zout.

mgeysmans

Bereiding :

1 Voeg in een grote kookpot 1 dl olijfolie samen met de 2 geplette lookteentjes (geplet met het lemmet van een mes), de platte peterselie, het laurierblad en het pepertje. Laat fruiten, kruid met peper en zout. Doe de mosselen erbij en laat 10 min. koken, roer regelmatig alles goed om.

2 Vermeng alle ingrediënten van de gratin. Open de mosselen en bedek ze met een fl inke lepel van het gratinmengsel.

3 Plaats ze op een ovenplaat en laat 10 min. gratineren in een oven van 180°C.

Beeld: Photonews

www.ambiance.be

Niet te missen