Treinverkeer draait in de soep tijdens ochtendspits

Door een storing aan de bovenleiding ter hoogte van station Leuven heeft het treinverkeer woensdag met serieuze hinder gekampt. Vertragingen van gemiddeld 20 minuten waren het gevolg.

wverhaert

Een defecte stroomafnemer, een soort antenne die de trein verbindt met het elektriciteitsnet boven de wagon, beschadigde de bovenleiding in de buurt van het station van Leuven. Daardoor raakte een spoor voor enkele uren onbruikbaar, aldus woordvoerder Bram De Saedeleer van Infrabel.

Het defect werd 's morgens veroorzaakt door een lege Thalys die richting Luik reed. Infrabel voert momenteel volop herstellingen uit. Alle problemen zouden woensdag tegen de avondspits van de baan moeten zijn.

De grootste hinder was er in het station van Leuven. Tussen 07.00 uur en 10.00 uur woensdagmorgen werd daar bijna een trein op twee vertraagd of afgeschaft. In Brussel-Centraal en Hasselt vertrok een trein op drie met vertraging. In Gent-Sint-Pieters waren de problemen met 30 procent bijna even groot.

De storingen waren ook in Wallonië voelbaar. In Luik-Guillemins en Namen waren er vertragingen voor respectievelijk 19 en 17 procent van de vertrekken.