6 maanden cel geëist tegen ex-schepen Tongeren

Het openbaar ministerie heeft zes maanden cel gevorderd voor Eddie Box wegens schriftvervalsing. De ex-schepen uit Tongeren zou parkeerbedrijf Vinci Park zo hebben bevoordeeld bij de overeenkomst over de uitbating van parkeerautomaten in de stad.

fvranckx

Box verscheen woensdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren. In 2006 was hij als schepen betrokken bij de onderhandelingen over het parkeerbeheer in Tongeren.

Nadat (vervangend) burgemeester Carmen Willems een concessieovereenkomst had ondertekend, zou Box er nog wijzigingen aan hebben aangebracht. Box zou het bedrag dat de stad volgens het contract kreeg (500.000 euro) hebben verlaagd.

"Pervers"

"Het is pervers, de manier waarop Box het belang van Vinci Park NV stelde boven het belang van de stad en haar inwoners", reageerde advocaat Paul Geukens namens toenmalig waarnemend burgemeester Carmen Willems en voormalig stadssecretaris Rik Vliegen.

"Het is duidelijk dat Box samen met Vinci Park NV doelbewust de stad een peer wilde stoven."

"Gelijke behandeling"

Box, die enkele jaren na de affaire de VLD verliet en overstapte naar Lijst Dedecker, heeft altijd gezegd dat hij onschuldig was. "Er is altijd transparantie van de dossiers geweest en elke kandidaat voor het contract is op gelijke voet behandeld", herhaalde hij woensdag voor de rechtbank.

Het openbaar ministerie gelooft de ex-schepen niet en vordert 6 maanden cel plus 1.100 euro boete voor de beklaagde. Voor Vinci Park eist de procureur een boete van 27.500 euro.

Woensdag 11 mei wordt de zaak voortgezet met de pleidooien van de verdediging.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio