Alken-Maes lanceert bier voor jonge nachtbrakers in België

Brouwerij Alken-Maes brengt vanaf juni een bier voor jonge nachtbrakers op de Belgische markt. Desperados, een bier met 5,9% alcohol en een tequilasmaak, richt zich tot mensen van 18 tot 25 jaar die het vanaf 11u 's avonds drinken.

drombouts

Desperados wordt verdeeld via de horeca, via nachtwinkels en via benzinestations. Het bier wordt gedronken uit het flesje. Vaten of glazen zijn er niet.

De aanbevolen verkoopprijs in de horca ligt tussen de 3,40 en 3,80 euro voor een flesje van 33 cl. In discotheken kan het makkelijk over 4 euro gaan. Er zullen ook blikjes van 50cl in omloop worden gebracht. Met de hoge prijs wil de brouwer vermijden dat het bier wordt gedronken door jonge kinderen.

Desperados wordt het zesde keurmerk van Alken-Maes naast Maes Pils, Cristal, Affligem, Grimbergen en Mort Subite.

Volledig nieuw op de Belgische markt is Desperados evenwel niet. Het werd tot nog toe uit Frankrijk ingevoerd door Jet Import. Daar wordt het - net als in Polen - gebrouwen door de Nederlandse biergroep Heineken.

Heineken is sinds 2008 ook eigenaar geworden van Alken-Maes. Daarom wou het een meer ambitieuze aanpak. Alken-Maes moet de omzet in ons land nu doen groeien. Desperados zou nu al goed scoren in Frankrijk, Duitsland en Polen.

Alken-Maes zegt dat het sinds het aantreden van Heineken als aandeelhouder overigens opnieuw in de lift zit. Vorig jaar zou het marktaandeel van de tweede Belgische biergroep met 0,5% gestegen zijn tot 11,18%. De trend zou zich hebben voortgezet in het eerste kwartaal van 2010.

JVG