Zes maanden met uitstel voor man die vervallen voedsel 'steelt'

Steven De Geynst, de 50-jarige man uit Temse, die voor de rechtbank van Dendermonde terecht stond voor diefstal uit een afvalcontainer van twee zakken muffins die intussen al vervallen waren, is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel.

jrosquin

De Geynst werd in maart 2010 betrapt terwijl hij op de parking van een supermarkt in Rupelmonde snuffelde in een afvalcontainer. Toen de uitbater van de supermarkt hem betrapte had hij twee zakken muffins in handen.

Toen De Geynst betoogde dat hij de weggegooide voedingswaren om principiële redenen niet wilde afgeven ontstond er een discussie die uitmondde in trek- en duwwerk.

Ontgoocheld

De man stond terecht voor diefstal met geweld. De Geynst was ontgoocheld na de uitspraak. "Ik had mij verwacht aan een taakstraf, containers uitkuisen ofzo, maar dit is een wel erg zware straf", zei hij na de uitspraak op de radio.

De man werd tijdens de zitting gesteund door een tiental sympathisanten. De Geynst vindt dat er veel te veel voedingswaren worden weggegooid en graait bijgevolg al ruim tien jaar om principiële redenen uit afvalcontainers aan supermarkten.

Meer over Temse