Administratie komt in refugiehuis

- De gemeenteraad heeft een ereloonovereenkomst afgesloten om het voormalig refugiehuis, grenzend aan de tuin van de dekenij, om te bouwen tot administratief gebouw. “Ons bevolkingsaantal zit flink in de lift”, aldus burgemeester Jaak Gabriels (Verjonging).

fvranckx

“Het is dus best mogelijk dat de administratieve diensten van het stadsbestuur de eerstkomende jaren versterkt moeten worden. Dat stedelijk personeel kan dan een onderkomen krijgen in het voormalige refugiehuis langs de Grauwe Torenwal: dat is kort bij het centrum en dus ideaal voor een stedelijke dienst. Dit is ook een waardevol gebouw.”

- Na advies van de culturele raad en de geschied- en heemkundige kring wordt de nieuwe verkavelingsweg in de verkaveling aan de Keyartstraat in Tongerlo het ‘Langensveld’ genoemd.

“Deze naam verwijst naar de Tongerlose auteur Jaak Langens die ‘Rosse Lei’ creëerde”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Pierre Geuzens (Verjonging). “Alle 28 kavels daar zijn trouwens verkocht.”

- Na de goedkeuring van het bestek kan de aanbesteding starten voor de aanleg van gescheiden riolering en fietspaden aan beide kanten van de Peerderbaan. “We voorzien ook een rotonde ter hoogte van de aansluiting op het industrieterrein Peerderbaan”, aldus schepen van Openbare Werken Bart Vanderhoydonk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio