Student uit Geetbets krijgt hartstilstand tijdens stage in Spanje

Niels Sax, een twintigjarige student uit Geetbets, heeft in Spanje een hartstilstand gekregen. In een Spaans ziekenhuis wordt hij al bijna twee weken in coma gehouden. Omdat zijn toestand nog altijd kritiek is kan Niels niet gerepatrieerd worden.

fvranckx

Niels Sax studeert Toegepaste Informatica aan de XIOS Hogeschool in Diepenbeek. In het kader van zijn opleiding vertrok hij vorige maand voor drie maanden op buitenlandse stage naar El Campello, vlakbij Alicante.

Op 20 april sloeg het noodlot toe. Niels werd getroffen door een hartstilstand en is even dood geweest. De dokters hebben hem in het ziekenhuis kunnen reanimeren. Sindsdien wordt Niels in coma gehouden.

“We weten niet of hij het zal halen en in welke toestand hij er eventueel uit zal komen. We proberen positief te blijven en ons sterk te houden", vertelt Marleen Vanacken, de moeder van Niels, vanuit Spanje.

“We weten nog altijd niet wat de oorzaak van zijn hartstilstand is”, zegt Marleen. “Niels wordt nu al dertien dagen in coma gehouden en omdat hij ook nog eens een longontsteking heeft opgelopen is zijn toestand nog steeds kritiek.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio