"Tour rijden in dienst van Contador zou uniek zijn"

Na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen en een lastig voorjaar heeft Nick Nuyens nog niet van veel rust kunnen genieten. De Bom van Bevel werd door zijn Deense werkgever Saxo Bank naar de Ardense klassiekers gestuurd en verschijnt woensdag ook nog eens aan de start van de Vierdaagse van Duinkerke.

kscherpenberg

Normaal had Nuyens pas in de Ronde van Californië weer zijn opwachting moeten maken in het peloton.

"Mijn seizoen duurt inderdaad al lang, maar ik heb er geen probleem mee om me telkens weer op te laden", aldus Nuyens in een krant van De Persgroep. "Koersen is voor mij geven en nemen en het team heeft voor mij hard gewerkt in het voorjaar. Op deze manier kan ik iets terugdoen. En als die inspanningen geapprecieerd worden, dan zorgt dat enkel voor extra olie in de motor."

Ploegmanager Bjarne Riis zou ook graag hebben dat Nuyens de Ronde van Frankrijk rijdt. De Tour stond oorspronkelijk niet op het programma van de Belg, maar hij geeft toe dat er met de Deen al gesprekken waren over een eventuele deelname.

WK

"Iemand als Alberto Contador kan op het vlakke ook enkele sterke jongens gebruiken. De Tour rijden in dienst van een potentiële winnaar zou sowieso een unieke ervaring zijn. Anderzijds moet je dan drie weken zwoegen en bestaat de kans dat je najaar om zeep is", is Nuyens eerlijk.

De Saxo Bank-renner wil namelijk schitteren op het WK in Kopenhagen, ook om Tom Boonen (Quick-Step) aan de wereldtitel te helpen.