Fransen nemen Van den Broeck over

De Kempense toeleverancier van bouwmateriaal Van den Broeck wordt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2011 een volle dochteronderneming van de Franse groep Descours & Cabaud. Die laatste had al enkele jaren een minderheidsparticipatie.

jvangeyte

Van den Broeck stelt 97 mensen tewerk en heeft vestigingen in Herenthout en Rijkevorsel. De onderneming verkoopt gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, bevestigingen, bouwbeslag, lastechniek- en domoticaproducten. Daarnaast is het één van de voornaamste staaldistributeurs voor de bouw in Vlaanderen. Jaarlijks gaat het om zo'n 20.000 ton.

De bouwhandelaar is vooral actief in Antwerpen - Limburg en Vlaams Brabant.

Voormalig eigenaar Raoul Van den Broeck: "Om concurrentieel te blijven in een globalere markt zochten wij een sterke partner. Descours & Cabaud is eveneens een familiebedrijf met dezelfde waarden en normen, echter met de Europese schaalgrootte. Bovendien was er een 100% match met ons productenassortiment."

Descours & Cabaud heeft zijn hoofdzetel in Lyon en haalt een omzet van meer dan 3 miljard euro. In België behoort de firma Imes uit Hasselt al tot dezelfde groep.

Jos Vandael wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Van den Broeck.

JVG