"Varkensvlees zoals dat vroeger smaakte"

Herinnert u zich de kotelet nog die uw grootmoeder u iedere woensdag na schooltijd voorschotelde? Dat malse vlees, die krokante, dichtgeschroeide korst, die verbluffende, watertandende smaak? Zoiets heeft u de laatste tijd wellicht niet meer gegeten? Tenzij u het nieuwste varkensvlees al geproefd heeft.

mgeysmans

Wat eten varkens? Rijstpap, olijfolie, gestoomde aardappeltjes, zelfgekweekte maïs, wei (het overblijfsel van kaas) en graanspoeling. Toch als je de varkens van Kristof en Angelique Verschelde uit Vosselare hun eetbak inkijkt. Zij produceren al enkele jaren het varkensvlees 'Elkerlijc'. Voor een kilootje betaal je zo'n 12 euro, iets duurder dan de normale verkoopprijs. Maar chefkoks zijn er gek van.

"Het vlees smaakt weer zoals vroeger. Dat is uiteindelijk toch de bedoeling van iedere kok", vertelt wereldkampioen barbecue en kok Peter De Clercq tegen een krant van Corelio. Hoe het vlees aan zijn unieke, authentieke smaak komt? "Door de heerlijke rijstpap, al heeft de olijfolie ook een aandeel in de smaaksensatie", besluiten de kwekers.

Het varkensvlees van Elkerlijc is te koop bij de betere slager en de supermarkten Spar en Alvo.

Beeld: Photonews

Niet te missen