Amerikaanse Senaat eert troepen die bin Laden hebben gedood

De 97 leden van de Amerikaanse Senaat hebben dinsdag zich unaniem achter een resolutie geschaard die "de leden van het leger en de inlichtingendiensten eren die de missie uitvoerden waarbij Osama Bin Laden om het leven kwam."

kscherpenberg

Er staat onder meer in dat bij de aanslagen van 11 september 2001 zeker 3.000 mensen om het leven kwamen en dat het terreurnetwerk al-Qaeda, met aan het roer Osama bin Laden, verantwoordelijk was.

John McCain, ooit nog presidentskandidaat voor de Republikeinen, zei na afloop dat het tijd was een pijnlijk hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis eindelijk af te sluiten en feest te vieren.

De Democraat Harry Reid, voorzitter van de Senaat, omschreef bin Laden als de meest gezochte en meest opgejaagde man ter wereld. "Zijn gezicht was dat van de vijand en dat van het kwaad", klonk het.

"Dit is de nieuwste pagina vol trots in het verhaal over de Amerikaanse held - de onbekende helden, de onbezongen redders die zichzelf opofferen voor de vlag van dit land en de vrijheid van hun medeburgers", zei hij nog over de missie van zondag. "Ze vragen niet om erkenning en stellen geen vragen. Ze geven simpelweg gehoor als het land een verzoek doet."

Meer over Osama bin Laden