AB InBev verkoopt minder, maar verdient meer

De beursgenoteerde brouwerijgroep AB InBev heeft in het eerste kwartaal van 2011 een nettowinst geboekt van 964 miljoen dollar. In 2010 was de meter na dezelfde periode nog blijven staan op 475 miljoen dollar.

jvangeyte

Nochtans kon het concern minder bier verkopen. Het volume bier dat AB InBev het voorbije trimester voortbracht, daalde immers met 0,2% tot 80,124 miljoen hectoliter.

Dit betekent niet dat de brouwerijgroep ook minder inkomsten verwierf. Integendeel. Die namen toe met 5,6% tot 9,003 miljard dollar. Per verkochte hectoliter bier betekent dit zelfs een stijging met 6,1%. Wordt bovendien de impact van de landen met een lagere opbrengst per hl - die nochtans sneller groeien - buiten beschouwing gelaten, dan was er zelfs een stijging van de opbrengst met 6,7% per hl.

De kostprijs van de verkochte goederen nam de helft minder toe. Hij steeg maar met 3,7% per hectoliter. De hogere kosten waren er vooral in Latijns-Amerika en Azië.

België

In ons land kon AB InBev in het eerste trimester 7,4% meer eigen bieren verkopen dan in dezelfde periode van 2010. Maar toen keek het bedrijf aan tegen een daling van de verkochte volumes met 9,4% als gevolg van een staking.

JVG