Kinrooise leraar sluit leerling op in piepkleine kast; Hoe werd u gestraft?

Dinsdag heeft een praktijkleraar Hout van de Eerstegraadsschool in Kinrooi, een leerling van dertien jaar drie kwartier lang opgesloten in een kleine kast. De jongen sms'te zijn mama die hem kwam bevrijden.

kscherpenberg

Hoe werd u in uw tijd als scholier gestraft? Deelden de leerkrachten lijfstraffen uit, lieten ze de leerlingen straf schrijven of bedachten ze een originele manier om kwajongens aan te pakken? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vermeld zeker uw naam en telefoonnummer.

"In het bericht stond dat hij opgesloten zat in een kast in zijn klas", zegt mama Mariette Houben. "Hij vroeg of ik naar de school wilde bellen, zodat ze hem zouden kunnen bevrijden." Een verbouwereerde Mariette reed onmiddellijk naar de school waar ze werd ontvangen door de directeur.

"We zijn samen naar de klas gegaan. De directeur zei dat Stef niet in de kast kon zitten omdat die zo klein was. Maar toen ik de deur opende, stond mijn zoon huilend in de kast. Een kast van amper dertig op veertig centimeter rondom. Stef kon bijna niet bewegen."

"Dit had nooit mogen gebeuren", zegt schooldirecteur Jaak Tielens. "Het schoolbestuur moet beslissen of er een sanctie komt voor de leerkracht."

De leerkracht zelf heeft zich geëxcuseerd voor de feiten maar wenst niet te reageren.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

HDB


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio