Natuurhulpcentrum wordt nu al overspoeld met jonge dieren

De afdeling prematuren in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zit al vol met jonge dieren. En dat is heel vroeg in het jaar. Een verklaring heeft Frederik Thoelen van het centrum niet. “Maar het goede weer heeft er uiteraard mee te maken. Mensen zijn veel meer buiten en zien dus de jonge dieren.”

fvranckx

Dat de afdeling zo vroeg in het jaar al vol zit, betekent dat in het topseizoen moet worden gepuzzeld om al de hulpbehoevende jonge dieren te helpen.In de couveuses van het Natuurhulpcentrum zitten momenteel zo’n 150 dieren. Dat is dubbele zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

“Bij de eekhoorntjes (foto) is er duidelijk een babyboom. We hebben hier veel meer pasgeboren exemplaren zitten dan vorig jaar. Maar ook konijntjes, haasjes, vosjes en steenmarters worden hier verzorgd. De laatste dagen beginnen ook meer vogeltjes binnen te komen”, vertelt Thoelen.

De klok rond is een tiental medewerkers bezig met het voeden van de dieren. “We lopen elkaar nu al voor de voeten en de grote rush van jonge dieren wordt pas eind mei verwacht”, zegt Sil Janssen.

Veel tijd om de dieren op te halen, hebben ze in het Natuurhulpcentrum niet meer. “We houden onze auto’s zoveel mogelijk vrij voor de echte noodgevallen. Wel hebben we een soort van taxidienst om de diertjes op te halen als de mensen ze niet zelf kunnen brengen”, besluit Frederik Thoelen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio