Elio Di Rupo lost niets over 'formateurschap'

Of Elio Di Rupo aan zet komt wanneer Wouter Beke (CD&V) zijn opdracht als koninklijk onderhandelaar beëindigt, wil de PS-voorzitter nog niet bevestigen. "Ik hoop dat het rapport van Wouter Beke een goede basis voor de toekomst vormt", zegt Di Rupo.

ikerremans

We zitten aan dag 324 na de verkiezingen. De opdracht van Beke loopt bijna op zijn einde. Zondag liet De Wever nog optekenen dat er nu snel een formateur aan zet moet komen. Als Di Rupo het niet doet, zou de N-VA-voorzitter het wel zelf doen.

Nuttig

Di Rupo houdt de lippen ondertussen stijf op elkaar. Hij vindt dat Wouter Beke zijn opdracht nu eerst moet afwerken. "Ik antwoord niet, omdat Beke nu onderhandelaar is. Het is voor mij heel belangrijk om hem voort te laten doen met zijn rapport."

"De opdracht van Beke is nuttig en interessant", zei Di Rupo nog. "Hij heeft goed gewerkt. Ik hoop dat zijn rapport een goede basis is voor de toekomst."

Dinsdagmiddag zat Wouter Beke opnieuw samen met Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever over de regionalisering van de gezondheidszorg en over de financieringswet.

Meer over Elio Di Rupo