Zwaardere gewichtsklasse uitweg voor uitdovende Sugar Jackson?

In het beste geval vindt Sugar Jackson snel de nieuwe sponsoring die hem een ultieme kans moet bezorgen op boksglorie. In zowat alle andere gevallen dooft de loopbaan van de Antwerpse Ghanees uit en worden werk en gezin belangrijker dan ring en handschoen.

ikerremans

Een combinatie van sportieve kommer en financiële kwellingen dreigt Sugar Jackson te overweldigen. De man die eigenhandig het Belgische boksen uit een jarenlange coma haalde, is teruggevallen op een werkloosheidsvergoeding. Na een gesprek met de VDAB meldde hij zich bij een interimkantoor.

Sugar Jackson: “Ik zoek werk. Als ik morgen telefoon krijg van die mensen, ga ik meteen aan de slag. Zeven of acht jaar geleden heb ik als installateur van internetaansluitingen gewerkt. Ik moet mijn gezin toch onderhouden en een huis afbetalen. Weldra word ik voor de tweede keer vader. Dat kost allemaal veel centjes. Met wat ik nu verdien als sportman, red ik het niet. Maar ik blijf hopen dat nieuwe sponsors opduiken zodat ik toch nog als prof kan blijven boksen. Hoe kan ik de top weer halen als ik na een dagtaak ga moeten trainen?”

Superwelters als uitweg?

Coach/manager/mentaal anker Renald De Vulder erkent de opstapelende moeilijkheden, maar suggereert een vluchtweg. “Jackson moet overstappen naar de superwelters, een zwaardere klasse waarin hij zijn kracht beter kan laten renderen. Bij de welters is hij teruggezakt naar de negende rang op de EBU-ranking."

MV

Meer over Sugar Jackson