Motorrijder verongelukt op Antwerpse Ring

Het verkeer in en om Antwerpen zat tijdens en uren na de avondspits helemaal vast. Dat was het gevolg van een ongeval op de Antwerpse Ring, waarbij een motorrijder om het leven kwam.

Dinsdag omstreeks 15.45u gebeurde op de Ring in Antwerpen net voor de afrit Borgerhout richting Nederland een kopstaartaanrijding met verschillende voertuigen.

jrosquin

Een motorrijder overleed ter plaatse.

Een motorrijder kwam in aanrijding met een personenwagen en begon te slingeren. De motorrijder kwam terecht onder een vrachtwagen. De trucker probeerde hem te ontwijken en reed daarbij tegen twee andere voertuigen. De motorrijder schoof onder de vrachtwagen en kwam klem te zitten onder de brandstoftank. Hij werd enkele meter meegesleurd. Er kwam een takelwagen aan te pas om de vrachtwagen op te tillen om de motorrijder onder het voertuig uit te halen. Hij overleed ter plaatse.

Ring vast

Rond 18.30 uur waren er nog steeds drie rijstroken versperd op de Antwerpse Ring richting Nederland ter hoogte van Borgerhout. Een helikopter van het parket moest immers eerst nog luchtfoto's nemen in kader van het onderzoek, vooraleer de weg volledig vrijgemaakt mocht worden.

De verkeershinder tijdens het spitsuur was dan ook niet te overzien.

AK