Wordt foto van lijk Osama vrijgegeven?

Het Witte Huis twijfelt of het een foto gaat vrijgeven van het dode lichaam van Osama bin Laden. Volgens Drudge Report.com heeft de Amerikaanse president Barack Obama al beslist dat de foto er komt.

ikerremans

Dat er foto's zijn van het lijk van bin Laden, is al een tijdje bevestigd. Door het gruwelijke karakter van de beelden twijfelen Obama en de veiligheidsdiensten om ze te laten zien aan de wereld.

De foto waarop Osama het meest herkenbaar is, is meteen ook de gruwelijkste foto. Jay Carney, de woordvoerder van het Witte Huis, noemt het beeld "afgrijselijk" en zegt dat het "opruiend" kan werken.

Toch zou een foto van het lijk ook de critici de mond kunnen snoeren. Ook de families van de slachtoffers van 9/11 hebben al te kennen gegeven dat een foto zou helpen bij het verwerkingsproces.

Fotoreeksen

Bij operatie Geronimo werden tien harde schijven, vijf computers en meer dan 100 opslagmedia in beslag genomen. Het Witte Huis heeft maandag drie fotoreeksen gekregen:

- Er zijn foto's van het dode lichaam van Osama bin Laden nadat hij terug naar Afghanistan was gebracht. Een beeld is erg bloederig en het gezicht van bin Laden is erg herkenbaar. Hij zou een open wond boven zijn beide ogen hebben. - Er zijn ook foto van de begrafenis op zee. Osama bin Laden is zowel zonder als met doodskleed te zien op de foto's. - Dan zijn er nog beelden van de raid zelf. In die reeks zitten ook foto's van de twee dode broers en de zoon van bin Laden en wat indrukken van het onderduikadres.

Fout filmpje

Na een foute foto en aangebrande mopjes, zijn er ook al redelijk foute filmpjes opgedoken rond de operatie tegen Osama. Net zoals ten tijde van de zaak-Clottemans heeft het Taiwanese medium NMA.tv een animatiefilmpje gemaakt.

In het filmpje is te zien hoe de Amerikaanse soldaten de villa van Bin Laden binnendringen en de Al Qaida-leider doodschieten.

Vanaf dat moment wordt het geheel vrij onrealistisch en platvloers; de soldaten schieten hun hele magazijn leeg op het lijk van Bin Laden en halen vervolgens zelfs raketwerpers boven (binnen nog wel!) om er zeker van te zijn dat de vijand dood is. Vervolgens urineren de soldaten over het lijk.

Daarna zien we hoe Bin Laden in de hel arriveert, waar hem geen 72 maagden, maar varkens staan op te wachten, die hem anaal verkrachten.

Bekijk de beelden HIER.

Meer over Barack Obama