Moderne vrouw is bepaald geen keukenprinses

Het is bedroevend gesteld met de kookkunsten van de moderne (jonge) vrouw. Sommigen weten zelfs al niet meer hoe ze een ei moeten koken, laat staan bakken.

ibroeksteeg

Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse televisiezender Good Food Channel, die 2000 vrouwen én mannen ondervroeg over hun kookprestaties. Het bleek dat één op de vijf vrouwen nog geen simpel curry-gerecht weet te maken, en één op de zes vrouwen heeft zelfs nog nooit een cake gebakken. Een op de twintig geeft toe geen ei te kunnen koken en maarliefst tachtig procent leunt op wekelijks hetzelfde rijtje standaardgerechten die ze wél kunnen klaarmaken.

De gemiddelde vrouw kan namelijk slechts zeven maaltijden bereiden, dat is de helft van het aantal maaltijden dat hun moeders kunnen klaarmaken.

Hun matige kookkunsten wijten de vrouwen aan hun drukke leven, waarin ze vaak werk, huishouden en kinderen moeten combineren. De televisiezender houdt het erop dat iedereen thuis druk ondervindt, maar dat vooral vrouwen het lastig vinden om een balans te vinden tussen hun carrière en het huishouden.

Opmerkelijk genoeg kwam ook uit het onderzoek naar voren dat één op de zes vrouwen haar avondeten laat maken, door bijvoorbeeld een cateringservice. Anderen hebben dan weer geluk met een partner die graag de rol van keukenprins op zich neemt.

Beeld: Photonews

Niet te missen