Vriend vermoorde Caroline Vyncke blijft in de cel

De 32-jarige vriend van de vermoorde Caroline Vyncke (42) uit Moorsele blijft in de cel. De man verscheen dinsdag voor de raadkamer van Kortrijk. De verdediging tekende beroep aan tegen de verdere aanhouding.

wverhaert

Geert V. werd een tweede keer opgepakt nadat in de Heulebeek in Moorsele lichaamsdelen van de sinds begin februari vermiste Caroline Vyncke werden gevonden. Eerder zat de man al eens in voorhechtenis, maar het gerecht moest hem vrijlaten bij gebrek aan bewijzen. Na de vondst van het lichaam ging de man tot gedeeltelijke bekentenissen over.

Dinsdag verscheen Geert V. opnieuw voor de raadkamer in Kortrijk, die zijn aanhouding verlengde. Zijn twee advocaten, Frank Scheerlinck en Dimitri Vantomme, gaan daartegen in beroep. Volgens hen werden de rechten van de verdediging immers geschonden. Zo kreeg de verdachte bij zijn nieuwe verhoor geen bijstand van zijn raadslieden. "Ik denk dat die man zich in een zodanige kwetsbare positie bevindt, dat een verhoor zonder advocaat niet mogelijk is", aldus Scheerlinck.

Volgens het parket van Kortrijk is er geen sprake van een schending van de rechten van verdediging.