"Geen commentaar" van Jacques Rogge over bin Laden valt in slechte aarde

"Wat gebeurd is met de heer bin Laden is een politieke kwestie, waarop ik geen commentaar wens te geven", verklaarde de Belgische IOC-voorzitter Jacques Rogge maandag.

drombouts

"Een politieke kwestie?", reageert Philip Hersh in de Chicago Tribune. "Dit heeft toch niets te maken met verkiezingen of met de aanstelling van een kabinetschef?"

"Ik zal jou eens vertellen wat een politieke kwestie is, Jacques", gaat Hersh verder. "In 2008 kende het IOC de Olympische Spelen toe aan de repressieve Chinese regering, onder de misleidende belofte dat de Spelen verandering zouden brengen. Was dat geen politieke kwestie?"

"Jullie beweren boven de politiek te staan. Wat dan met het IOC dat met man en macht de gehavende vlag van Ground Zero van de openingsceremonie van de Winterspelen in Salt Lake City in 2002 probeerde te weren."

"Geen commentaar, Jacques, maar jij zegt eerbiedig 'de heer' bin Laden? Discretie is één ding, de morele dubbelzinnigheid van 'geen commentaar' een ander. Wellicht bewijst dit de ware aard van het IOC: het is een hoogdravende, futloze groep."

Foto Photonews

Meer over Jacques Rogge