Limburgse controles bevestigen probleem gsm-gebruik chauffeurs: 1325 overtredingen

De gecoördineerde actie van de Limburgse politie tegen het niet-handenvrij gebruik van de gsm achter het stuur in april heeft nogmaals aangetoond dat het probleem nog steeds niet van de baan is. Op één maand tijd werden 1.325 overtredingen vastgesteld. Deze maand worden motottijders extra geviseerd.

fvranckx

Gouverneur Herman Reynders gaf de Limburgse politiediensten de opdracht om in april regelamtig extra controles uit te voeren op het ongeoorloofd gebruik van mobiele telefoons in voertuigen.

"Er werden niet minder dan 1.325 overtredingen vastgesteld. In 1.309 gevallen werd een boete uitgeschreven via de onmiddellijke inningen, terwijl er ook 16 pv's werden opgesteld die aan het parket zijn overgemaakt", licht gedeputeerde van Verkeersveiligheid Walter Cremers de resultaten toe.

"Talrijke bestuurders beseffen nog steeds niet dat ze zichzelf en andere weggebruikers in gevaar brengen door met de gsm in de hand te bellen of te sms'en achter het stuur. We hopen in ieder geval dat de strenge controles en de bijhorende campagne het afradingseffect niet hebben gemist."

Asociaal rijgedrag

In mei organiseert het Limburgse provinciebestuur een nieuwe themacampagne die motorrijders viseert. Politiediensten houden hun rijgedrag nog tot 15 mei extra in de gaten. Zo zullen motorrijders die asociaal rijgedrag vertonen aan de kant worden gezet. Daarnaast wordt ook het inschrijvings- en verzekeringsbewijs van andere motorrijders regelmatig gecontroleerd.

Foto Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio