Na 3454 dagen eindelijk scheren omdat Bin Laden is opgepakt

De Amerikaanse leraar Gary Weddle zal om meer dan één reden blij geweest zijn dat de terrorist Osama bin Laden is gevonden en gedood. De man besloot namelijk vlak na de aanslagen op 11 september 2001 zijn baard te laten staan tot de gehate terrorist die voor de massamoord verantwoordelijk was gevonden zou worden.

ibroeksteeg

Het zou uiteindelijk tien jaar duren voordat Bin Laden gepakt werd en in die tijd begon Weddle zelf iets weg te hebben van een langbaardige moslim. Dat weerhield hem er echter niet van het gezichtshaar te laten staan. Hij begon de actie om er elke dag aan herinnerd te worden dat er in de wereld vreselijke tragedies plaatsvinden.

Daarvoor werd hij nu trouwens uitgebreid geprezen door de rector van zijn school. "Hij is belachelijk gemaakt, heeft grappen moeten verduren en mensen zeiden hem dat zijn actie belachelijk was. Maar hij hield woord, aldus de trotse Jill Palmquist van de Ephrata Middle School.

Uiteindelijk had Weddle in totaal 3454 dagen een baard. Dat belooft voor sympathisanten van de Belgische baardactie, die hebben beloofd zich niet meer te scheren tot er een nieuwe regering gevormd is.

Beeld: enews247.info