Oproep tot getuigen van verdrinking jongen in De Nekker

Naar aanleiding van de verdrinking van een 4-jarig jongetje in de zwemvijver van recreatiepark De Nekker in Mechelen op 22 april lanceren de politie en het parket van Mechelen dinsdag een oproep tot getuigen.

jrosquin

Op 22 april, de laatste vrijdag van de paasvakantie, ging een groep jongeren onder begeleiding van twee opvoeders zwemmen in het sportpark De Nekker in Mechelen. De groep bestond uit acht kinderen uit de jeugdinstelling vzw Elegast en waren tussen de 2,5 jaar en 16 jaar oud.

Rond 13.00 uur kwamen de kinderen aan. Ze zochten onmiddellijk een plaatsje aan de kleine zwemvijver. Ze zaten op het strand zo'n 5 meter van de waterrand, ter hoogte van een kinderfonteintje in de vorm van een kikker. Rond 15.45 uur stelden de begeleiders de verdwijning van een 4-jarig jongetje vast.

Na een uur zoeken vonden ze hem in het water. Hij werd nog gereanimeerd, maar stierf kort nadien aan zijn verwondingen.

Oproep naar getuigen

De politie doet een oproep naar alle mensen die op 22 april de groep jongeren hebben gezien aan de zwemvijver. Ook de mensen die er die namiddag hebben gezwommen of aanwezig waren tussen 13.30 en 16.00 uur, kunnen nuttige informatie hebben.

Wie getuige was of meer informatie heeft, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be.