Plan herinrichting marktplein definitief in Overpelt

De gemeenteraad heeft het ontwerp goedgekeurd voor de herinrichting van de Oude Markt en het gedeelte Dorpsstraat aan het gemeentehuis. Het parkeren wordt geconcentreerd aan de rand van het plein. Er is veel plaats voor terrassen en een grote ruimte voor evenementen. De kiosk verhuist daarvoor naar een hoek. Centraal komt er een nieuwe aantrekkingspool: een grondfontein zo groot als de kiosk nu. “De Oude Markt ontpopt zich straks tot een ruim en hedendaags dorpsplein”, aldus burgemeester Jaak Fransen (CD&V). De kostprijs is geraamd op 1,43 miljoen euro.

Paul Theeuwen

De volgende stap is de aanbestedingsprocedure. Vervolgens kunnen de werken In de herfst starten. Daarmee wordt het eerste concrete project uit de centrumstudie (het beeldkwaliteitsplan) van het voorjaar van 2010 een feit.

De gedaanteverwisseling van de Oude Markt is opvallend. Het parkeergebeuren dat momenteel het plein als het ware opsluit, verhuist naar de rand van de Oude Markt en naar de Dorpsstraat bij het gemeentehuis. Er wordt niet geraakt aan het aantal parkeerplaatsen, wel aan de wijze waarop het parkeren georganiseerd is. Het noordelijke weggedeelte van het plein wordt een ruime, autovrije terraszone.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Paul THEEUWEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio