Genk ten vroegste kampioen in Brugge

Vier speeldagen voor het einde van play-off 1 kan het rekenen beginnen. Op papier staat Genk er het beste voor. Drie zeges volstaan. Meer nog: twee thuisoverwinningen tegen Anderlecht en Standard kunnen ook al voldoende zijn voor de titel.

ghouben

Dan telt Racing 50 punten, het maximale aantal dat in dat geval ook de concurrentie nog kan bereiken. Bij een gelijk aantal punten krijgt Genk het voordeel op Standard én Anderlecht, omdat het puntentotaal niet naar boven werd afgerond voor de start van de play-offs.

Maar de Genkse fans wachten liever niet op de allerlaatste thuismatch tegen Standard om voor de derde keer een kampioenenfuif te organiseren. Dat kan ten vroegste volgende dinsdag gebeuren op Club Brugge. Maar daarvoor moet Genk zes op zes pakken tegen Anderlecht en Club én Standard thuis onderuit gaan tegen Club.

Het is maar een van de talloze scenario’s. Een ander houdt in dat Genk volgende woensdag (na Lokeren-Standard) tot kampioen wordt gekroond zonder te spelen. Dat kan bij een zes op zes én als Standard niet meer dan drie op zes haalt tegen Club en Lokeren. Maar ook Standard en Anderlecht zijn natuurlijk nog allesbehalve uitgeteld. Zij kunnen ten vroegste op de voorlaatste speeldag (zaterdag 14 mei) de titel pakken. Die is bij een Genkse 0 op 9 voor de winnaar van hun onderling duel op Sclessin.

MG