Leukemans: "Gecharmeerd door vraag van Gilbert"

Het gerucht wordt steeds hardnekkiger: Philippe Gilbert wil komend jaar Bjorn Leukemans aan zijn zijde in de (kasseien)klassiekers, waarin hij te vaak geïsoleerd zat.

drombouts

Ze konden tweelingen zijn, Gilbert en Leukemans. Hetzelfde temperament, dezelfde doelen. Alleen slaagt de Ardennees erin zijn dromen een voor een waar te maken en moet de Bevelnaar genoegen nemen met verdienstelijke ereplaatsen. Maar hij haalt altijd en overal wel de finale en dat is ook Gilbert niet ontgaan.

Vandaar zijn wens om Leukemans als ploegmaat aan zijn zijde te krijgen, waar hij komend jaar ook fietst. "Ik ben gecharmeerd door Gilberts vraag en ik wil met veel plezier zijn luitenant worden als ik daar flink voor vergoed word. Er stellen zich wel twee problemen: officieel weet ik nergens van en ik lig bij Vacansoleil - DCM onder contract tot eind 2012."

"Die overeenkomst is afkoopbaar, maar daar ben ik zelf niet toe bereid. Ik denk dat Gilbert trouwens eerst zal uitzoeken waar hij volgend jaar wil fietsen voor hij zijn wenslijstje aan zijn nieuwe werkgever voorlegt", reageert Leukemans, die de competitie op 15 mei herneemt in Verrebroek.

Daarna volgen de ronden van België, Luxemburg en Zwitserland. "En hopelijk voor het eerst de Tour. Daar wacht ik al zo lang op."

LLN

Foto Photonews

Meer over Björn Leukemans