Vijftig kleuters in één klasje - Smet onderzoekt zaak

In de Vrije Basisschool in Pittem zitten vijftig kleuters in één klas. De Werkgroep Kleuterscholen riep eerder al op om te staken in september omdat de klasjes te groot worden.

ibroeksteeg

In september waren er in de klas slechts 14 kids ingeschreven, maar na elke vakantie kwamen er nieuwe kindjes bij. Volgens de directrice is er alleen budget om een tweede peuterleidster aan te stellen voor vier vijfde van de tijd. Op vrijdag is er dus enkel juf Ilse die voor de vijftig peuters zorgt.

"Het is niet meer vol te houden", getuigt Guido Sauwens van de Werkgroep Kleuterscholen in een krant van De Persgroep. "Er zijn een tiental klassen met 42 kindjes, een tiental met 40, een twintigtal met 38 en zelfs 150 met 35 kindjes. Als de minister geen budget vrijmaakt om de zaken op te lossen tegen september, gaan we staken op 5 september."

Zit uw kleuter in een overvol klasje? Laat het ons weten via hier@reageren.be en vermeld uw naam, woonplaats en telefoonnummer!

Smet stelt onderzoek in

"De Vrije Basisschool in Pittem beschikt over 1 leerkracht per 20 kindjes", zegt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a). Hij begrijpt niet dat de directrice van de betrokken school spreekt van een klasje met 50 peuters. Hij heeft de opdracht gegeven de school te onderzoeken.

Archiefbeeld: Photonews

Meer over Pittem