Pro League wil livewedstrijden op Belgacom én Telenet

De Pro League tekent een scenario uit waarbij de livewedstrijden van het eersteklassevoetbal niet alleen op Belgacom, maar tegelijk ook op Telenet of Mobistar te zien zijn.

drombouts

Momenteel zijn de uitzendrechten nog exclusief bij Belgacomtv, maar het contract verloopt eind dit seizoen. Al wekenlang wordt gekibbeld tussen de eersteklassers over de manier waarop de rechten nu verkocht moeten worden. De tijd dringt, want op 23 juli wordt de eerste match gespeeld.

Volgens een krant van Corelio werkt de Pro League aan een voorstel waarbij iedereen tegelijk op de uitzendrechten biedt, maar niemand exclusief.

Hierdoor zouden de rechten minder kosten aan de bedrijven, maar meer kunnen opbrengen in het totaal voor de clubs. Men hoopt het bedrag van drie jaar geleden, 44,7 miljoen euro, minstens te evenaren.

De voetbalrechten voor de samenvattingen en voetbalmagazines op open zenders als vtm, VT4 of VRT worden enkel exclusief aangeboden. VRT liet eerder al weten niet meer te zullen bieden op die rechten. VTM en VT4 zijn wel nog erg geïnteresseerd.

Vrijdag hakt de Pro League de knoop door.

Foto Photonews