Poolse seizoenarbeiders gewond na ongevallen in Zuid-Limburg

Zowel maandagavond als dinsdagochtend zijn Poolse seizoensarbeiders betrokken geraakt bij verkeersongevallen in het zuiden van Limburg. Gisteren raakten vier Polen lichtgewond nadat ze met hun wagen tegen een betonnenverlichtingspaal reden in Zepperen (Sint-Truiden). Een seizoensarbeiders die vanochtend in Borgloon op een dieplader van een verhuurbedrijf knalde is er erger aan toe.

Jozef Croughs

Maandagavond omstreeks 19 uur verloor de bestuurder van een personenwagen met daarin vier Poolse seizoensarbeiders de controle over het stuur in de Roosbeekstraat in Zepperen (foto boven en onder), waar een snelheidsbeperking geldt van 70 km/h. De chauffeur graaide eerst nog een twintigtal meter groene afsluiting mee voor hij de paal raakte. De paal brak doormidden en werd uit de bodem gerukt.

De dolle rit eindigde tegen een boom. Daar konden de vier via het raam uit hun wagen klauteren. Ze werden slechts lichtgewond.

De interventieploeg van Infrax werd moest nadien de paal, de elektrische leidingen en de tv-kabel herstellen. De brandweer ruimde de brokstukken op.

Dieptelader

Op de Tongersesteenweg in Borgloon werd een andere Poolse seizoensarbeiders vanochtend omstreeks 7.15 uur verblind door de laagstaande zon. De man knalde achterop een dieptelader van een verhuurbedrijf (foto onder).

De zwaargewonde Pool kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd later overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval zorgde voor verkeershinder op de drukke verbindingsweg tussen Sint-Truiden en Tongeren.

Jozef Croughs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio