Voetbalanalist op RTBF stapt boos weg na verkeerde blik (video)

Kwade blikken op de RTBF. Tijdens de uitzending van Studio 1 gisteren was een venijnige sneer van voetbalkenner Benoît Thans in de richting van collega-analist Stéphane Pauwels voldoende voor vuurwerk. Carl Huybrechts, ook aanwezig in die uitzending, keek er geamuseerd naar.

ghouben

"Zulke mensen maken veel lawaai, maar zeggen niks", zei Thans over Johan Derksen, een Nederlander die Michel Preud'homme bekritiseerde. Thans keek terwijl hij dit zei in de richting van Pauwels. "Jij hebt over mij ook onaangename dingen gezegd", aldus Thans tot Pauwels. Diens blik gaat op onweer en terwijl presentator Michel Lecomte nog probeert te sussen - "We gaan het daar niet over hebben, komaan" - draaft Pauwels, duidelijk op zijn paard, de studio uit.

"Gigantische ogen"

De onderhuidse wrijving tussen beide huisanalisten kwam aan de oppervlakte tijdens een gesprek over Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International. Met typische Nederlandse brutaliteit zei die het volgende over Twente-coach Michel Preud'homme: "Hij heeft gigantische ogen in zijn kop en weet niet welke dag het is".