Witte Huis: "Verspreiding foto's lijk bin Laden mogelijk"

Het Witte Huis heeft maandag laten weten dat ze nog niet heeft beslist om een foto van het lijk van Osama bin Laden te verspreiden.

drombouts

Verschillende parlementsleden hadden dat geopperd omdat de beelden als bewijs zouden kunnen dienen tegenover de kritische publieke opinie.

"We gaan alles doen wat mogelijk is om te zorgen dat niemand nog kan ontkennen dat we Osama bin Laden hebben gevat", aldus de raadgever van president Barack Obama, John Brennan. "En dus is de verspreiding van informatie, waaronder foto's, iets dat nog wordt bestudeerd".

Amerikaans senator Carl Levin had er eerder maandag voor gepleit dat het op termijn noodzakelijk is om de foto's te publiceren. Maar dat moet volgens hem niet onmiddellijk gebeuren. "Mijn intuïtie zegt dat de publicatie kan uitgesteld worden tot de reacties gekalmeerd zijn", waarbij hij allusie maakte op mogelijke wraakacties.

Ground Zero

Intussen melden de Amerikaanse media dat president Barack Obama donderdag een bezoek gaat brengen aan Ground Zero in New York

Obama zal er een ontmoeting hebben met familieleden van de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001

Bin Laden geldt als het brein achter de aanslagen. Alleen al in New York, waar de Twin Towers geraakt werden door twee gekaapte lijnvliegtuigen, kwamen zowat 2.600 mensen om.

Bij de bekendmaking van de dood van bin Laden zei Obama dat hij hoopte dat de verwanten eindelijk wat gemoedsrust zouden kennen.

Meer over Barack Obama