Jongeren slippen op militaire basis

Op de militaire vliegbasis van Kleine-Brogel streek maandag de provinciale verkeersbeurs Jong-Leren neer. Tweeduizend leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs krijgen er deze week een intensieve cursus verkeersinitiatie.

Dat de militaire basis in Peer gastheer is voor dit initiatief, heeft zo zijn redenen. “Dagelijks een paar honderd jongeren ontvangen, vergt ruimte. Er staan hier verkeersopstellingen met vrachtwagens bijvoorbeeld”, vertelt Cindy Gregoir van de provinciale dienst mobiliteit.

“Maar in ruil kan de basis de jongeren ook informeren over hun jobperpsectieven bij Defensie.”

Hoofddoel is natuurlijk de auto-, motor- en zelfs vrachtwagenbestuurders van de toekomst voor te bereiden op het verkeer. “Via interactie en zelfs spelelementen proberen we jongeren een verkeersveilige mentaliteit bij te brengen”, vertelt gedeputeerde Cremers.

Op een natgespoten terrein van de basis krijgen de jongeren onder professionele begeleiding een slipcursus. “Pardon, een antislipcursus”, verbetert instructeur Patrick Ver Elst. “We laten de jongeren ervaren hoe het is om de controle over het stuur te verliezen, en tonen hen hoe ze dan het best handelen.”

Samika Salamone (18) en Laura Diolosa (20) onthouden dat ze hun gordel moeten dragen “We hebben nu gezien wat er anders met je kan gebeuren.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio