Geld vrijgemaakt voor kinderopvang

Tessenderlo behoort tot de snelst groeiende gemeenten van Vlaanderen. Uiteraard neemt de behoefte aan kinderopvang evenredig toe. “Omdat een aantal initiatieven voor voorschoolse opvang hun deuren gesloten hebben en omdat de Vlaamse overheid geen extra gesubsidieerde opvangplaatsen kan beloven, zal het gemeentebestuur jaarlijks 7.810 euro uittrekken voor een initiatief met minimum 16 opvangplaatsen”, zegt schepen Orlando Argento (open vld).

fvranckx

De lokalen van kinderdagverblijf ’t Letterbergske worden overgenomen door de dienst KAV De Pagadderkes, zodat de kinderopvang toch verzekerd blijft. De naam Letterbergske blijft behouden.

De gemeente huurt het gebouw van het Gemeenschapsonderwijs. De Pagadderkes gebruiken enkel het gelijkvloers. De gemeente zal de rest van het gebouw gebruiken voor sociale initiatieven.

“Een sociale dienst moet terechtkunnen op een neutraal terrein, maar een gemeenschapsschool is niet neutraal”, protesteerde Stefan Govaerts (CD&V). Het agendapunt werd uiteindelijk verdaagd.

De gecontesteerde uitvoeringsplannen voor Schoot zijn unaniem goedgekeurd. Tijdens het onderzoek werden 9 bezwaarschriften ingediend.

“Er komt geen hoogbouw”, zei schepen Moonen (sp.a). Omdat de verkaveling Rooierbeemden wordt uitgebreid, komt er een toegangsweg via Paddenhoek (naast de zaal van de fanfare), niet via de Sparrenweg. “We hebben nog 3 maanden nodig, dan is alles rond en kunnen we aan de slag”, aldus de schepen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio