Zit-o-meter voor senioren aan ‘t Heem

- Langs de gewestweg N73 in Ellikom, in het kader van de aanleg van vrijliggende fietspaden, wordt de bestaande verlichting verwijderd en vervangen. Open Vld-er Leyssen polste nogmaals naar de veiligheid bij het oversteken van de Grote Baan ter hoogte van de Betonweg: “Het zicht op het aankomende verkeer vanuit Peer is daar erg beperkt en geeft aanleiding tot ongevallen.”

Schepen Johan Bongaerts gaf aan dat de gemeentelijke verkeerscommissie dit probleem meeneemt in het komende overleg.

- Er komt een bewegingsparcours met zeven toestellen voor senioren en mensen met een beperking, een zit-o-meter. Die wordt ingeplant in de omgeving van ’t Heem.

“Dat is op wandelsafstand van rustoord Kloosterhof. Op die manier kunnen ook de bewoners van Kloosterhof gebruik maken van de zit-o-meter,” zegt schepen en ocmw-voorzitter Lydia Jacobs. De gemeente voorziet voor het project 10 500 euro.

- De aanleg van infrastructuur voor een woonwagenterrein in de Wilgenstraat is goedgekeurd. De werken kosten 215 180 euro. De gemeente vraagt maximale betoelaging aan.

- De nieuwbouw voor de gemeentelijke diensten en de diensten van het OCMW wordt aan de achterkant van het bestaande gemeentehuis gebouwd en zal 2,13 miljoen euro kosten. De eerstesteenlegging is gepland in de loop van 2012. De werken zullen 18 maanden duren.

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio