Charleroi te sterk voor Antwerp Giants

Na het debacle in Aalst moest thuisploeg Charleroi voor eigen publiek op zoek naar eerherstel. De Giants waren nog steeds in de running voor die begeerde vierde plaats. De jongens van Casteels moesten zeer diep gaan en kwamen op het einde adem te kort. Teveel balverliezen (21 stuks) deden de Giants echter de das om.

ikerremans

Coach Bozzi kon niet rekenen op Brent Wright en op Christophe Beghin die door een rugletsel forfait moest geven tegen zijn ex-ploeg. Bij de Giants nam men geen risico met topschutter Tim Black. Hij zou volgend weekend tegen Gent wel heroptreden.

Foutenlast

Brian Greene opende sterk maar bommen van Moors en Biggs hielden de Giants in het spoor van de kampioen en bij 11-13 er zelfs over. Twee domme balverliezen brachten Charleroi terug op voorsprong op het eind van kwart één (18-15).

Graham Brown zat stevig in de greep van de Waalse grote jongens en kon dus moeilijk doorzetten. Ondanks een sterke Moors konden de Carolo's een kleine 37-34 bonus opbouwen bij de rust. De eerste punten van Roll brachten de bezoekers even op 39-38 maar Mallet herstelde naar 49-42 en de Giants kwamen in foutenlast.

Bij het begin van kwart vier hadden Moors en co een achterstand van 8 punten (54-46). Bozzi kon met negen spelers roteren zonder zijn ploeg te verzwakken (27 punten van de bank voor Bozzi, slechts twee voor de mannen van Casteels) en het werd 62-49.

Wedstrijd gespeeld, dacht iedereen maar dat was zonder Michaël Roll gerekend. Met twee bommen binnen de minuut bracht hij terug spanning (62-59 met nog één minuut op de klok). Het was echter te laat. De beslissende aanval liep mis en ex-NBA-speler Kyle Weaver maakte het af in de tegenaanval.

Eindstand: 67-61

Charleroi: HAMILTON 5, MALLET 23, GOMIS 0, RIDDICK 5, GREENE 7, Broyles 0, Iarochevitch 0, Weaver 15, Massot 12 Antwerp Giants: ROLL 13, WILSON 10, BIGGS 16, MOORS 16, BROWN 4, Mejri 0, Mwema 2, Rademakers 0

Ludo Hendrickx

Meer over Charleroi