Voerenaars degraderen naar tweede provinciale

SK Moelingen degradeert naar tweede provinciale. Op de slotdag van de competitie slaagden de Voerenaars er niet in om de volle buit thuis te houden terwijl de concurrenten Meeuwen en Beek wel wonnen. Ook Lindelhoeven pakte een puntje in Waltwilder.

Nico Meens

Moelingen eindigde met evenveel punten als Meeuwen en Lindelhoeven maar telt minder gewonnen wedstrijden en moet dus volgend seizoen een reeks lager aan de slag.

Een misser in de thuisdefensie werd na dertig seconden cash afgestraft. Spits Nico Claes liet de kans niet liggen: 0-1. Een minuutje later kon de thuisploeg de kegels rechtzetten. Dabo kopte een vrije trap van Schnackers op de vuisten van doelman Claes. Aan de tweede paal duwde Scholzen het leer in de rebound tegen de netten. De thuisploeg probeerde de volle buit te pakken maar miste efficiëntie voor de kooi van doelman Claes. De counterkansen stapelden zich op voor de bezoekers. Spits Claes (2x), Temur en Beutels kregen mooie mogelijkheden maar keeper Marijn Neven liet zich geen tweede maal vloeren en de match eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De analyse van trainer Francis Jadoulle: "Door gebrek aan concentratie of overconcentratie slikten we te snel een tegengoal. We hebben dan de situatie kunnen rechtzetten en er alles aan gedaan wat kon. Een aantal gasten haalden niet het niveau dat nodig was om de overwinning af te dwingen. Maar goed we hebben het niet in deze match verknoeid. Moelingen pakte slechts vijf punten in de tweede periode en scoorde maar één puntje op zes in de rechtstreekse confrontatie met Schoonbeek-Beverst."

Nico MEENS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio