Sven Nys zet zomer in het teken van olympische kwalificatie

Voor Sven Nys begint de lange weg naar Londen 2012 op 14 mei op de hellingen van Stoumont, de start van een drukke mountainbikezomer waarin de jobhopper uit Baal zijn tweede olympische kwalificatie wil afdwingen. “Als dat lukt, is ginder the sky the limit”, klinkt het enthousiast.

drombouts

Alleen een weekje huiselijk herbronnen met vrouw en zoon op skivakantie doorbrak een alweer goedgevuld voorjaar. “Voor het eerst heb ik na het veldritseizoen nauwelijks rust ingebouwd. Om de twee of drie dagen ging ik fietsen of lopen. Weet je, dit is niet meer het lichaam van een 24-jarige. Ik wil niet alleen mijn basisconditie zoveel mogelijk behouden, maar ook blessures vermijden. Daarnaast was ik drie dagen na mijn laatste cross (Indoor Hasselt, 23 februari) al bezig met het offroad-project dat Landbouwkrediet uitbouwt.”

Alles staat deze zomer in het teken van de Olympische Spelen volgend jaar. "Ik doe slechts twee kleine rittenkoersen, aangevuld met enkele losse eendagswedstrijden. Dat is veel minder dan andere jaren. In Peking werd mijn resultaat beïnvloed door een slechte startpositie. Om dat te vermijden, probeer ik nu al zoveel mogelijk punten te verzamelen in een tiental mountainbikeraces."

Over zijn ambities in Londen wil Nys zich nog niet te veel uitspreken. "Ik ga er geen plaats op plakken, maar als ik me kan kwalificeren, is de 'sky the limit'. Dan is in Londen alles mogelijk."

MV

Foto Photonews

Meer over Sven Nys