UEFA verwerpt klachten Real Madrid en Barcelona

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft maandag de klachten van Barcelona en Real Madrid verworpen. Beide Spaanse clubs hadden tegen elkaar een klacht ingediend na de incidentrijke heenwedstrijd van de halve finales woensdag in de Champions League.

drombouts

Real stapte naar de UEFA omwille van de rode kaart voor Pepe en het gedrag van de spelers van Barça. Maar de disciplinaire commissie oordeelde dat de spelers van Pep Guardiola geen strategie om te provoceren hanteerden, en de uitsluiting voor Pepe wordt behouden.

Daardoor is de Portugese speler zeker geschorst voor de terugwedstrijd in Camp Nou.

Mourinho

De Catalanen hadden op hun beurt de uitlatingen van trainer José Mourinho na afloop van de match aangekaart bij de Europese voetbalbond. Ook die klacht is verworpen, omdat de UEFA de zaak komende vrijdag zelf behandelt.

Mourinho zal dinsdag tijdens de terugmatch, die gefloten wordt door Frank De Bleeckere, al zeker niet op de bank zitten. Hij werd vorige woensdag door de Duitse scheidsrechter Stark naar de tribunes gestuurd en is daardoor automatisch één wedstrijd geschorst.

Mogelijk komt daar vrijdag een langere schorsing en een boete bovenop, omdat hij tijdens de persconferentie woensdagavond fel uithaalde naar de UEFA. Mourinho insinueerde dat de Europese voetbalbond onder invloed van Unicef en de Spaanse bondsvoorzitter Barcelona bevoordeelde.

Foto Photonews