Weer alarmfase rood in natuurgebieden Antwerpen en Limburg

De provincies Antwerpen en Limburg hebben de alarmfase in bossen en natuurgebieden opnieuw verhoogd naar rood. Er is dus een verhoogd risico op brandgevaarlijke terreinen zoals heide en naaldbossen. Vooral in Antwerpen is het voorbije weekend veel te weinig regen gevallen om het risico gevoelig te laten dalen.

ikerremans

Alarmfase rood houdt in dat brandtorens de hele tijd worden bemand en dat zowel boswachters als brandweer en politie waakzaam zijn voor eventueel gevaar op bos- en heidebranden. Er wordt ook ditmaal niet opgedragen om gebieden af te sluiten voor het publiek. Wel roept het Agentschap Natuur en Bos bezoekers op alert en voorzichtig te zijn en zeker niet te roken.

Wind

Volgens het Agentschap Natuur en Bos was de regen van vrijdag lang niet voldoende om de droogteproblemen en de daarmee gepaard gaande risico's te doen afnemen. Vooral in Antwerpen heeft het nauwelijks geregend, in tegenstelling tot was voorspeld.

Aangezien ook de komende dagen droog en zonnig weer met een stevige wind wordt verwacht, wil het ANB het zekere voor het onzekere nemen. Tijdens de vorige alarmfase rood, tijdens de paasvakantie, waren er in Antwerpen en Limburg geen grote incidenten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio