Gilbert blijft aan de leiding in UCI-ranking

Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) blijft ook na afloop van de Ronde van Romandië leider in de maandag gepubliceerde UCI World Tour Ranking.

wverhaert

'Phil' liet na zijn zeges in de Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik de Ronde van Romandië links liggen, waardoor hij geen punten kon sprokkelen en op 356 blijft staan, 120 punten meer dan de Zwitser Fabian Cancellara (Leopard-Trek).

Ex-wereldkampioen Cadel Evans (BMC Racing) won voor de tweede keer de Ronde van Romandië en doet daardoor in de UCI-stand een uitstekende zaak door van de tiende naar de derde plaats te springen. Matthew Goss (HTC-Highroad) zakt van drie naar vier, oude krijger Andreas Klöden (RadioShack) vervolledigt de top vijf. Tom Boonen (Quick.Step) moet drie plaatsen prijsgeven en is nu twaalfde. Ook Nick Nuyens (Saxo Bank-Sungard) en Johan Vansummeren (Garmin-Cervélo) zakken drie plaatsen en zijn nu respectievelijk 19e en 20e.

Bij de landen blijft België (750 punten) dankzij de punten van Gilbert riant aan de leiding. Australië volgt op de tweede plaats met 662 punten, Spanje is derde met 596 en wielerland Italië slechts vierde met 587 punten.

Bij de ploegen is het Leopard-Trek van de broers Cancellara zijn leidersplaats kwijt aan HTC-Highroad. Omega Pharma-Lotto zakt van drie naar vier, Quick.Step moet één plaats inleveren en is nu dertiende.

Meer over Philippe Gilbert