Eline Berings moet door knieoperatie kruis over zomerseizoen maken

Hordeloopster Eline Berings moet woensdag een operatie ondergaan. Berings sukkelt al sinds februari met een blessure aan de quadriceps en een operatie is onvermijdbaar geworden. Daardoor moet ze een kruis maken over haar zomerseizoen.

wverhaert

"Na het indoorseizoen ben ik meteen beginnen revalideren, maar na alle mogelijke behandelingen, kine, oefeningen en rust is mijn knie nog steeds niet voldoende belastbaar. Er is een kraakbeenletsel, littekenweefsel, cyste en ontsteking vastgesteld: een operatie is de enige optie", zegt een aangeslagen Eline Berings.

"Ik zal daarna ongeveer 10 weken moeten revalideren. Het is onmogelijk om op zo een korte termijn weer fit genoeg te geraken om te presteren op het hoogste niveau en ik zal dus deze zomer geen wedstrijden kunnen lopen. Maar de nieuwe plannen zijn al gemaakt, samen met mijn coach Lieve Van Mechelen en het hele medisch team. Ik ben vastberaden om hier nog sterker uit te komen en in 2012 mooie prestaties neer te zetten. Dit is een zware dobber en de afgelopen periode is moeilijk geweest, maar na de operatie kan ik weer aan nieuwe doelen werken", besluit Berings.

De bijna 25-jarige atlete moest in februari na afloop van de Flanders Indoor in Gent al noodgedwongen een punt achter haar indoorseizoen zetten. Uit een onderzoek was immers gebleken dat ze een contractuur van 15 centimeter in de quadriceps had opgelopen.

Meer over Eline Berings