Herr Seele miraculeus uit de dood opgestaan

De Vlaamse kunstenaar Herr Seele, alias Peter van Heirseele (52) lag een paar weken geleden nog op sterven, maar is als een wonder uit de dood opgestaan. Dat meldt het weekblad Humo.

ibroeksteeg

"Zes weken geleden kreeg ik een verkoudheid. Ik deed zoals ik altijd doe in zo'n geval: ik snij een ui doormidden en leg de partjes naast mijn bed om 's nachts beter te kunnen ademen. Verder neem ik niks. Ik laat het gedijen, vanuit natuurgeneeskundig oogpunt: rust geneest het beste", zegt Heirseele aan het weekblad. "Alleen, dat rusten schiet er dikwijls bij in, ik ga gewoon door, koorts of geen koorts. En dat is me dit keer slecht bekomen."

Het bleek namelijk een stuk ernstiger dan een klein verkoudheidje. Heirseeles longen waren door een bacterie aangetast en hadden nog maar dertig procent van hun normale capaciteit. "Om dat te compenseren ging mijn hart in overdrive", aldus de kunstenaar.

Herr Seele leek afgeschreven, maar als door een wonder genazen zijn longen uit zichzelf. "Dat is miraculeus", zegt Herr Seele. "Alleen, toen mijn longen genezen waren, kreeg ik het aan mijn hart. Hartritmestoornissen: de ene hartkamer van mijn hart slaat negentig keer per minuut, de andere veertig keer. Dat zijn ernstige stoornissen", zegt Herr Seele.

Herr Seele zegt geen moment bang te zijn geweest tijdens de kritieke momenten. "Ik ken geen doodsangst. Maar het zou jammer zijn geweest: mijn leven is nog niet af. Ik wil gaan schilderen, in navolging van mijn moeder en grootmoeder, bij voorkeur in het buitenland. Frankrijk lijkt me ideaal."

Beeld: Photonews

Meer over Herr Seele

Niet te missen