Afkicken! Onze journaliste Sara doet het

Een hele maand lang zal onze stagiair-journaliste Sara Tutak proberen af te kicken. Zij moet de auto laten staan en op een alternatieve manier naar onze krantenredactie op de Herkenrodesingel in Hasselt komen. Zowel in de krant als op de website brengt ze verslag uit. Lukt het haar om de auto zoveel mogelijk te laten staan?

stutak

Hoofdopdracht

Laat de auto staan en neem het openbaar vervoer om naar de redactie in Hasselt te komen. Lees haar verslag vrijdag in de krant.

Extra opdracht

Praat in de trein of bus met minstens vijf pendelaars, en laat hen vertellen waarom zij voor het openbaar vervoer kiezen. Lees dit verslag hier op de website.

Wat bespaart Sara?

De verplaatsingen van en naar het werk met de auto happen een flink stuk uit ons budget. Op de website www.droomcalculator.be van Taxistop kan je berekenen hoeveel jij zou besparen door de auto soms te laten staan om naar het werk te pendelen.

Leuk is dat ook berekend wordt welke droom je kan vervullen met dat uitgespaarde geld.

Onze stagiaire droomt van een citytrip van vijf dagen naar Barcelona in september. Geraamde kostprijs: 500 euro.

Zal Sara genoeg besparen door een maand de auto zoveel mogelijk te laten staan? Kan ze naar Barcelona? We volgen het op in de krant en hier op de website.