Belg Johan Ketelers wordt raadgever Vaticaan

Paus Benedictus XVI heeft dit weekend de Belg Johan Ketelers (59) tot raadgever van de Pauselijke Raad voor Migranten en Reizigers benoemd. Dat meldt Kerknet maandag. Ketelers was eerder al afgevaardigde van de Heilige Stoel tijdens het Forum voor Migratie en Ontwikkeling.

ibroeksteeg

Johan Ketelers is sinds 2004 secretaris van de Internationale Katholieke Commissie voor Migratie (ICMC) en werd daar onlangs voor een tweede termijn verkozen. Hij is ook bestuurslid van verschillende migranten- en ontwikkelingsorganisaties, veelal met hoofdzetel in Brussel.

Volgens Kerknet geniet Johan Ketelers groot internationaal prestige voor zijn kennis over migratie, sociale dienstverlening en bijstand voor migranten, noodhulp, microkredieten en voedselprogramma's. Ketelers is licentiaat Germaanse Filologie en startte zijn carrière als leerkracht. In 1992 ging hij aan de slag als diensthoofd Public Relation en informatie van Caritas International Hulpbetoon.

Van 1996 tot 2000 was hij hoofd van de communicatiedienst van Caritas International in Rome en van 2000 tot 2004 directeur van Caritas International België. Kardinaal Danneels onderscheidde hem met het Sint-Romboutskruis voor zijn inzet voor ontwikkeling en migratie.

Beeld: Caritas Internationalis